Projectomschrijving

Over Harm

Harm van Gijssel studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam.  Hij is afgestudeerd in twee hoofdrichtingen: privaatrecht en publiekrecht. Zijn belangstelling ligt op het gebied waar machtsongelijkheid resulteert in onrecht. Zijn motivatie vindt hij in het herstel van rechtvaardigheid en het bereiken van oplossingen die door alle partijen worden gedragen. Dat verklaart zijn bijzondere belangstelling voor het arbeidsrecht en bestuursrecht, waar die rechtsgebieden elkaar raken, bijvoorbeeld in het ambtenarenrecht, in de rechtspositie van studenten en van onderwijspersoneel, maar ook in bijvoorbeeld het stelsel van bestuursdwang en bestuurlijke boetes en het sociaal zekerheidsrecht.

Tijdens zijn studie was hij o.a. actief als medewerker bij de rechtswinkel en bij de stichting Kriterion. Hij was oprichter/voorzitter van de Vereniging Kriterion, die vanaf 1979 tot op heden de theaters van Kriterion en een tankstation exploiteert.

In 1981 begon hij zijn loopbaan als advocaat (bij het toen één van de vijf grootste kantoren in Nederland, thans geheten Simmons & Simmons) en later in 1986 als compagnon in een middelgroot kantoor in Den Haag. In 1988 richtte hij een eigen advocatenkantoor op, dat zich ontwikkelde tot een kantoor van 24 advocaten onder de naam GMW Advocaten.

Harm is VAAN-gecertificeerd arbeidsrechtspecialist. Vanaf 2003 is hij NMI-MfN-kwaliteitsregistermediator. Hij staat als één van de weinige mediators geregistreerd bij het mediationbureau te Amsterdam voor bemiddeling in procedures die bij de Rechtbank en het Gerechtshof lopen. Ook is hij een van de weinige advocaten in Nederland die optreedt voor studenten, scholieren en leerlingen.

In zijn privéleven streeft Harm ernaar een goede echtgenoot en vader van zijn twee kinderen  te zijn, (ook advocaat te Amsterdam). Harm is daarnaast actief als bestuurslid/voorzitter van o.a. de Stichting Overleg Raibuurten en de Vereniging Beethovenstraat Parnassusweg. Als hobby heeft Van Gijssel o.a. Aikido (een martial-art gericht op herstel van harmonie).

Mediation

Informatie over mediation

Informatie

Ambtenarenrecht

Juridisch advies over ambtenarenrecht

Informatie

Arbeidsrecht

Juridisch advies over arbeidsrecht

Informatie

Bestuursrecht

Juridisch advies over bestuursrecht

Informatie

Recente berichten van Harm

    • Nederlands recht – Universiteit van Amsterdam
    • VAAN-gecertificeerd arbeidsrechtspecialist
    • NMI-MfN-kwaliteitsregistermediator