Vertraging vlucht

U bent hier::Home/Vertraging vlucht

Vertraging vlucht

Recent was weer eens in het nieuws dat mensen een hoop geld laten liggen, omdat zij niet op de hoogte zijn van bestaande regelgeving. In dit geval ging het om Europese regelgeving (de EU biedt de burgers ook zeker voordelen!), waarbij passagiers recht hebben op een vergoeding, wanneer hun vlucht drie uur of langer vertraging heeft. Onder meer het Algemeen Dagblad berichtte dat passagiers over 2015 nog circa 33 miljoen euro tegoed hebben van de verschillende luchtvaartmaatschappijen in verband met vertraagde vluchten.

 

EG-Verordening 261/2004

Zoals genoemd geven Europese regels burgers in bepaalde gevallen een zekere rechtsbescherming, zoals de Verordening 261/2004 van 11 februari 2004, waarvan een deel van de benaming luidt: ‘vaststelling van gemeenschappelijke regels inzake compensatie en bijstand aan luchtreizigers bij instapweigering en annulering of langdurige vertraging van vluchten’. En dat is uiteraard ook waar de verordening op ziet. In geval van annulering of vertraging van een vlucht, hebben de betrokken passagiers bepaalde rechten, waar de luchtvaartmaatschappijen op aan kunnen worden gesproken.

 

Compensatie bij vertraging

Uit de betreffende Verordening volgt dat passagiers bij vertraging (afhankelijk van de duur van de vertraging) recht kunnen hebben op verzorging en compensatie. Die compensatie is in feite een vastgestelde schadevergoeding en varieert van € 250,00 tot € 600,00 (afhankelijk van de lengte van de vlucht) per passagier. Bij een vertraging van drie uur of meer bij een vlucht tussen de 1500 en 3000 kilometer, kan iedere passagier bijvoorbeeld recht hebben op € 400,00. In geval van een gezin van vier personen gaat het dan, afgezien van gemaakte verdere kosten, reeds om een bedrag ad € 1.600,00.

 

Hulp bij claimen vergoeding

Wij hebben de nodige ervaring in procedures op grond van de EG-Verordening ‘langdurige vertraging van vluchten’. In het verleden hebben wij zowel opgetreden aan de zijde van de passagier, alsook namens de luchtvaartmaatschappij, zodat wij niet alleen goed op de hoogte zijn van de geldende wetgeving en relevantie jurisprudentie, maar ook van de verschillende standpunten over en weer in de praktijk. Mocht u dan ook hulp nodig hebben bij het claimen van een vergoeding in verband met een vertraging van een vlucht, neem dan contact met ons op.

About the Author: