Ondernemingsrecht

Meer informatie over ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht gaat strikt genomen over rechtspersonen, met name de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Ook de juridische regels omtrent de personenvennootschappen (onder andere de C.V., maatschap en V.O.F) behoren tot het ondernemingsrecht.

Froon Helmonds advocaten ziet het ondernemingsrecht ruimer. Wij voorzien cliƫnten van juridisch advies over alle juridische vraagstukken die een ondernemer heeft. Als ondernemer heeft u niet alleen te maken met zuiver ondernemingsrechtelijke kwesties. Wanbetalers, aansprakelijkheid, arbeidsrechtelijke kwesties en contractonderhandeling zijn zaken waar een ondernemer dagelijks mee te maken krijgt.

Met de advocaten van Froon Helmonds heeft u een team van specialisten in huis die u en uw bedrijf bijstaat, op het moment dat dit nodig is. U ontloopt daarmee het risico op onnodig hoge kosten, tegenstrijdige adviezen en het verliezen van kostbare tijd. Speciaal voor ondernemers is er ook het juridisch service abonnement.

Bent u ondernemer? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Onze ondernemingsrecht advocaten hebben jarenlange ervaring. Deze praktijkervaring is voor u als ondernemer een toevoeging aan de bedrijfsvoering.

Veel gestelde vragen

De keuze voor een rechtsvorm hangt van een aantal factoren. Bij de B.V. bent u beter beschermd tegen aansprakelijkheid. Deze keuze kan echter weer nadelige fiscale gevolgen hebben en brengt meer kosten met zich mee vanwege de oprichtingsvereisten. De personenvennootschappen hebben als voordeel dat zij relatief goedkoop en gemakkelijk op te richten zijn. Op het gebied van aansprakelijkheid bent u echter minder goed ingedekt dan bij de rechtspersonen.
In het geval u als bestuurder aansprakelijk wordt gesteld, is het van belang om direct contact met ons op te nemen. De wetgeving aangaande de bestuurdersaansprakelijkheid is door de flexibilisering van het B.V. recht aangepast.
Een faillissement zal in eerste instantie door de curator worden afgehandeld. Toch is het raadzaam om u te laten informeren over uw juridische situatie. Zo kunt u bijvoorbeeld zonder dat u er erg in heeft onrechtmatig handelen en als gevolg aansprakelijk worden gesteld indien de curator daar gronden voor aanwezig acht.
De vennootschap onder firma is een samenwerkingsverband. Vaak wordt het opstellen van een VOF overeenkomst achterwege gelaten omdat men geen problemen verwacht binnen het samenwerkingsverband. Toch is het raadzaam om vooraf duidelijk afspraken te maken. Wat moet er gebeuren als een vennoot wenst uit te treden? Wie brengt arbeid en/of kapitaal in en hoe moet dit achteraf verrekend worden? Het zijn allemaal zaken die het beste in een VOF contract verwerkt kunnen worden.

Advocaten ondernemingsrecht

Neem direct contact op

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw bericht