Verklaring omtrent het gedrag

U bent hier::Home/Rechtsgebieden/Verklaring omtrent het gedrag

Verklaring omtrent het gedrag

Steeds vaker wordt vandaag de dag door werkgevers aan nieuwe medewerkers gevraagd om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen. Dat werkt aldus: u dient zelf een aanvraag in bij de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie namens wie dan door de Dienst Justis in eerste instantie aan u zelf kenbaar wordt gemaakt of u wel of niet een VOG krijgt. Men gaat hiertoe uw strafrechtelijke documentatie (uw ‘strafblad’) bekijken en op basis wat men dan in de computersystemen ziet kan men de VOG weigeren. Dat zal men niet aan uw nieuwe werkgever laten weten, u krijgt eerst zelf een brief waarin de Dienst Justis aankondigt dat men voornemens is om de VOG te weigeren. U krijgt dan 14 dagen de tijd om schriftelijk te laten weten waarom u vindt dat u wél een VOG zou moeten krijgen.

Het is uiteraard van groot belang dat u goed onderbouwd en met kennis van zaken uw schriftelijke reactie aan de Staatssecretaris kenbaar maakt. U kunt aangeven dat u een mondelinge toelichting wilt komen geven op uw schriftelijke reactie. Indien desondanks de Staatssecretaris voet bij stuk houdt en een definitieve weigering aan u kenbaar maakt dan kan er vervolgens schriftelijk bezwaar gemaakt worden en ook hierop kan dan nog een mondelinge toelichting worden gegeven op een hoorzitting.

Indien u ook nog een spoedeisend belang heeft gedurende de fase van bezwaar  –bv omdat uw aanstaande nieuwe werkgever de VOG snel wil hebben anders gaat de  baan aan u voorbij- dan is het mogelijk om de Bestuursrechter te vragen met spoed naar de zaak te kijken en eventueel de Staatssecretaris op te dragen om alsnog een VOG te verstrekken.

Bij alle verschillende fases in deze procedure kan Froon Helmonds Advocaten u van dienst zijn zodat u goed beslagen ten ijs komt. Wij hebben ruime ervaring met deze procedure en geven u graag advies.

Contactpersoon: mr David Duijvelshoff duijvelshoff@froon-helmonds.nl

Veel gestelde vragen

Advocaten VOG

Neem direct contact op

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw bericht

Ontbinding overeenkomst

juni 20th, 2016|Reacties uitgeschakeld voor Ontbinding overeenkomst

Ontbinding huurovereenkomst vanwege hennepkwekerij Ook als advocaat kijk je soms met bijzondere tevredenheid terug op een uitspraak, waarbij je zelf betrokken bent geweest. Vaak is dat dan niet alleen vanwege de juridische argumentatie, die de